Kayseri Kilim Sosyal Bilimler Lisesi

Bahçelievler Mah.2.Cadde. No19 Melikgazi/KAYSERİ
Vizyon
Evrensel değerleri temel alarak yaptığı eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetleriyle her alanda yetkin, yaratıcı, girişimci, ahlaki değer ve toplumsal sorumluluk sahibi üstün nitelikli bireyler yetiştirmeyi, topluma ve çevreye duyarlı yüksek nitelikli bilimsel ve kültürel çalışmalar yapmayı ve insanlığın yararına sunmayı görev edinmiş, Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı içinde yaşadığımız yüzyıla yakışır eğitim ve öğretim faaliyetleri alanında uluslararası standartlara uygun; yabancı dil, teknoloji ve bireysel ve sosyal gelişim alanlarında yeterli donanıma sahip öğrenciler yetiştiren ve onlara özgün bireyler olduklarını fark ettirerek hayata hazırlayan Türkiyenin önde gelen eğitim kurumlarından biri olmaktır.
Misyon
Özgüveni ve farkındalık düzeyi yüksek, ilgi ve yeteneklerinin farkında; kültürel çeşitlilik içinde hoşgörülü, öğrenmeyi seven ve mutlu bireyler olarak yetişmelerine temel oluşturarak okul yaşamını sevdirmek ve üniversiteye hazırlamak.
Başarılar
Okulumuz Türkiye´de kurulan ilk Sosyal Bilimler Liseleri arasında yer alan bir okuludur. Üniversite başarısı %100 olan okulumuzun güzide öğrencileri YGS ve LYS de her yıl ilk sıralarda yer almaktadır. Kilim Sosyal Bilimler Lisesi Tübitak tarafından düzenlenen proje yarışmalarında, üniversiteler tarafından organize edilen yarışmalarda ödüller kazanmış bilim fuarı düzenlemiştir. Okulumuz periyodik olarak düzenlediği seminer ve konferanslara ülkemizin seçkin sosyal bilimcilerini, yazar ve şairlerini davet ederek öğrencilerin entelektüel bir iklimde yetişmesine daima katkıda bulunmuştur. Sosyal bilimler alanında geleceğin bilim insanı adayı olan öğrencilerine edebiyat, kültür ve yabancı dil açısından akademik alt yapı ve düşünme tarzı kazandırarak ülkemizin fikir seviyesinin yükselmesine katkı sağlamıştır. Okulumuz geleneksel hale gelmiş Kristal Erciyes ödülleriyle, çıkardığı bültenler ve dergilerle, öğrencilerin yazdığı seçme makalelerden derlenen kitaplarla dokuz yılda kendi geleneğini ve kurum kültürünü oluşturmuş nadir okullardan birisidir. Osmanlı Türkçesi’nin ilk defa ders olarak okutulduğu devlet lisesi olan okulumuzda öğrencilerimiz sosyal bilimlerin vazgeçilmez şartlarından olan tarih şuuruyla yetişmekte, geçmişle anlamlı bağlar kurarak zengin kültür birikimine sırtlarını dönmeden geleceği inşa etme mesuliyeti kazanmaktadırlar. Üniversite kazanma başarısını çok önemsemekle birlikte zeki gençleri üniversite sınavında doğru seçeneği yakalamaya şartlandıran mekanik bir anlayıştan uzak durmaya çalışıyor, öğrencilerimize her anlamda iyi bir lise eğitimi vererek kendilerini bulmalarına yardımcı olmaya çalışıyoruz. İnsanı insan yapan şeyin değerler olduğu hakikatine binaen öğrencilerimizin başarı fetişizmi ile gitgide yalnızlaşan ve yabancılaşan bireyler değil hayatı anlamlandıran ve paylaşmayı bilen fertler olmaları yolunda rehberlik etmeye gayret ediyoruz. Okulumuzun kuruluş tarihi 9 yıl kadar eskiye gitmektedir, ancak okulumuzu var eden irade, ruh ve fikriyat çok köklüdür. Bu kadar kısa zamanda başarılı olabilmesinin sırrı da burada yatmaktadır. Çok eski bir tarihi olmasa da ülkemizin tarihini yazmaya aday mezunlar vermeye başlamıştır. Okulumuz bu vizyonu ile ulaştığı başarılardan dolayı 2015 yılında Proje okul olarak seçilmiştir.
8:20/15:40
Doğal gaz
İngilizce ve Fransızca
Otobüs- Tramvay
Şehrimizin değişik yerlerinden servislerle öğrencilerimiz okula gelmektedirler.
Yerleşim Yeri
Mimarsinan Bahçelievler Mah. Gesi Yolu. 1.Cadde No:1 Melikgazi/KAYSERİ MELİKGAZİ/KAYSERİ
% 85,55 (2023 yılı)
Zeka Oyunları, FUTBOL TURNUVASI, VOLEYBOL TURNUVASI, BASKETBOL TURNUVASI
4006 Tübitak Bilim Fuarları
Bir çok yerel ve özel proje yürütülmektedir.