Mrt

Türkiye'de ilk defa Karabük Üniversitesi tarafından düzenlenen SOSYOFEST 2024 Türkiye finallerine katılan yaklaşık 4000 proje arasında,kendi kategorisinde ilk  10 a giren ÇIRAK Projemiz,Karabük Üniversitesi'nde kendisini ve okulumuzu tanıtıyor. Proje sahibi Batuhan YILDIRIM 'a bizlere maddi manevi desteğini esirgemeyen okul idaremize ve tüm emeği  geçenlere teşekkür ederiz.

Şbt

Kayseri LÖSEV yetkilileri tarafından,Öğrencilerimize sağlıklı beslenme içerikli seminer verildi.

Şbt

Necip Fazıl KISAKÜREK'i anlama konulu etkinlikte Kültür ve Eğitim Vakfı üyesi Sayın Mustafa KANLIOĞLU okulumuz öğrencilerine yönelik seminer vererek , Necip Fazıl KISAKÜREK külliyatından öğrencilerimize kitap hediye ettiler.

Şbt

Bünyesinde hazırlık sınıfı bulunan Hacı Şükrü Baktır Anadolu İmam Hatip Lisesi,  Hidayet Aydoğan Sosyal Bilimler Lisesi,  50. Yıl Dedeman Anadolu İmam Hatip Lisesi  ve okulumuz arasında İngilizce bilgi yarışması düzenlenmiştir. Dört ayrı etapta düzenlenecek olay yarışmanın ilk etabının ev sahipliğini Hacı Şükrü Baktır Anadolu İmam Hatip Lisesi üstlenmiştir. Her etap için ayrı bir İngilizce hikaye kitabı okuyacak olan öğrencilerimizin bu etkinlik sayesinde hem dili anlama ve kullanma becerilerini geliştirmeleri hem de okullar arası işbirliği ve iletişimin sağlanması amaçlanmıştır. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Şbt

Kilim Sosyal Bilimler Lisesi 9.Sınıf öğrencileri ,İl Milli Eğitim Müdürümüz  Sayın Bahameddin  KARAKÖSE'yi ziyaret etmişlerdir.

il Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen  “Fikir Atölyesi Projesi” kapsamında Medeni Türk Eğitim Sisteminde Liselerin Spesifik ve Sınıflandırma Ölçütlerini ele alan proje tanıtımına katılmışlardır.

Öğrencilerimiz Okul Müdürü Bülent Kaya eşliğinde detaylı bir sunum gerçekleştirerek fikir ve görüşlerini dile getirdiler.
İl Müdürümüz Karaköse, öğrencilerimizle hazırladıkları proje hakkında değerlendirmelerde bulunarak, eğitim sistemlerinin sürdürülebilir, dinamik ve bireysel farklılıkları gözetmesi ayrıca milli ve manevi değerleri içinde barındıran bir yapı olduğunu belirterek öğrencilerimizi hazırladıkları proje hakkında tebrik etti.

Şbt

Hayatın çok tanıdık gelen sahnelerini filmler, şarkılar, kitaplar üzerinden dantel işler gibi yazan Tufan yine gönüllerimize dokundu. Herkesin aslında çok iyi bildiği ama bir türlü söyle(ye)mediklerini,

"Kalbimden neler geçtiğini, kafamda biriktirdiklerimi, tasarladığım her şeyi bildiğini düşünüyorum. En azından tüm bunları hissettiğini. Belki de böyle bir beklenti benimkisi. Çünkü bunları sana asla söylemeyeceğim." söylememeyi tercih etmiş o da. Fakat biz söyledik birbirimize. Bugünü,  yarını konuştuk göz açıp kapayıncaya kadar geçen sürede. Yeni bir kitapta buluşma konusunda sözleşip ayrıldık. Kitaplarla geçecek günlerimiz. Anlatacak şeyler biriktirmeye ve konuşmaya devam edeceğiz.

Şbt

Bugünkü konuğumuz Prof. Dr. Bayram DURBİLMEZ Hocamızdı. Durbilmez Hoca "ŞİİRDEN ŞUURA" adlı güzel ve verimli bir sohbet gerçekleştirdi. Bizler de öğrencilerimiz de ziyadesiyle istifade ettik. Hocamıza çok teşekkür ediyoruz. Prof. Dr. Bayram DURBİLMEZ'e okulumuzu ziyaretleri anısına okul müdürümüz Bülent KAYA tarafından bir plaket takdim edildi.

Program çerçevesinde okulumuz Kültür-Edebiyat Kulübü'nün okul içerisinde gerçekleştirdiği şiir yazma yarışması sonuçları da açıklandı. Yarışmada dereceye giren öğrencilerimize çeşitli hediyeler verildi. Ayrıca şiir yarışmasına katılan şiirlerin okulumuz adına kitaplaştırılacağı bildirildi.

Bu tür etkinliklerle öğrencilerimizin bilgi ve becerisini geliştiren, istidatlarını açığa çıkaran, onların sosyalleşmesini sağlayan başta okul müdürümüz Bülent KAYA ve idarecilerimiz olmak üzere Türk Dili ve Edebiyatı zümre öğretmenlerine teşekkür ediyoruz.

Şbt

Türkiye Felsefe Kurumunun 3 Aralık Pazar günü düzenlediği 28.Türkiye Felsefe Olimpiyatı sonuçları açıklandı. 12.A sınıfı öğrencimiz Alperen ÖZALİ Türkiye 28. olmuştur. Öğrencimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Şbt

Kilim Sosyal Bilimler Lisesi İngilizce Zümresi olarak okul ortaklığı projesi kapsamında kardeş okulumuz Erzurum-Aziziye-Ilıca Borsa İstanbul Yavuz Selim Sosyal Bilimler Lisesi ile birlikte hazırlık sınıfları arasında "pen- pal" ( kalem arkadaşlığı)  etkinliği başlattık. Öğrencilerimizin kendilerini ve şehirlerini İngilizce olarak tanıttıkları bu etkinlik kapsamında öğrencilerimizin hem İngilizce yazma becerilerini hem de kişisel ve sosyal becerilerini geliştirmeyi amaçladık. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Şbt

"  Daha Güzel Bir Dünya İçin " projemiz kapsamında Kilim Sosyal Bilimler Lisesi olarak TEMA Vakfı Kayseri il temsilciliği ile birlikte Özel Ali Çelikoyar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde meşe palamudu tüpleme ve müzik dinletisi etkinliklerimizi gerçekleştirdik. Bu güzel ve anlamlı projenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Şbt

Teknofest Teknoloji Yarışmalarına 5 Adet ,Sosysfest yarışmasına da  4 adet olmak üzere toplam 9 adet Proje ile Başvuru Yaptık.Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Kilim sosyal Bilimler Lisesi olarak Tübitak 2204 Lise Öğrencileri Araştırma proje Yarışmasına 11 Adet özgün araştırma  proje ile başvuru yaptık.

Şbt

Tübitak Destekli 4006 Bilim şenliği etkinliğimiz 24-25 Nisan 2024 tarihinde okulumuzda 20 araştırma projesinin sunumu ile  düzenlenecektir.

Proje Id:

Proje No: A23B198

Şbt

Tübitak Destekli Bilim Söyleşi Etkinliğimiz 6 mayıs 2024 saat 10:00 da Mustafa Kenan USTAHALİLOĞLU tarafından okukumuz konferans salonunda yapılacaktır.

Söyleşi Konusu : Çevre Ve Çevreyi Koruma
Söyleşi Başlığı : Çevre Koruma Yöntemi Olarak Hukûkî Kişilik Tanıma